Connect with us

Eveniment

Nu te poţi baza pe nimeni, eşti pe cont propriu! | Stirile BUNE

Published

on

HOROSCOP 9 ianuarie

BERBEC   Nu mai amâna şi nu mai căuta soluţii temporare. Ai de luat o decizie, ce pare mai dificilă. Politica struţului nu e eficientă, leneşul mai mult aleargă şi zgârcitul mai mult păgubeşte! Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv, dar nu exagera. Nu uita ca optimismul este incapăţânarea de a spune ca te simţi bine cand totul in jurul tau merge rău. 

TAUR  Conjunctura dă semnale că, începând de astăzi, lucrurile încep sa meargă spre bine, la serviciu, acasă, în relaţiile sociale. Încearcă să păstrezi direcţia aceasta benefică, poţi avea succes. Anumite amintiri recente şi nu prea, nu-ţi dau pace. Simptomatic pentru zodia ta. Linge-ţi rănile, respiră adînc, uită-te pe sub sprâncene şi dă-i bice : „the show must go on”!

GEMENI  Nu prea ai bani şi eşti într-o situaţie… interesantă, vorba chinezului. Puţin umor nu strică, când singura certitudine e lipsa certitudinii. Nu te poţi baza pe nimeni, eşti pe cont propriu! Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evidentă. În problemele de serviciu nu te lăsa condus numai de propria încăpăţânare, incearcă să negociezi şi să afli şi parerea colegilor, şefului. 

RAC  Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie în comunicare, altfel poţi avea mai mult de muncă. Trebuie, de asemenea, să fii foarte clar în relaţiile de serviciu! Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este ceva mai obositoare – poate te duci la sală să tragi de fiare, poate la un spectacol care se prelungeşte! 

LEU   Este momentul să-ţi impui ideile, opiniile, celor din jur, încet-încet,  picătura chinezească, cu discreţie, pe furiş, pisiceşte, cum numai o felină ştie să facă! Poate înţeleg de vorbă bună! Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent la noii furnizori sau clienţi.  Trebuie să începi să faci economii, fară să-ţi schimbi esenţial felul in care traieşti – economia este arta prin care obţii maximum de la viaţa. 

FECIOARĂ  Ai nevoie de o schimbare în această perioadă de iarnă neplăcută! Caracterul tău întreprinzător şi mereu gata să ajute pe cei din jur îţi poate aduce aprecieri şi aliaţi. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare faţă de colegii de serviciu. Adica nu te încrunta şi nu strâmba din nas cand îi vezi pe cei care îţi displac. Zâmbeşte cu subînţeles, asta da – este mai bine! De asemenea, este bine să verifici ceea ce ai cumparat şi mai ales bonurile, dacă te duci la cumpărături. 


 

BALANŢĂ  Nimic nu e pierdut, totul este posibil! În domeniul profesional, bineînţeles! Dacă eşti dispus să faci eforturi şi să renunţi la părerile tale, să faci compromisuri şi să cedezi cu eleganţă! Se profilează o zi cenuşie. O poţi înviora cu un lunch time cu prietenii. Poate plătesc ei, poate nu costa mult, dar o sa te înveseleşti! Balanţele implicate în afaceri trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri, sau colegii de la serviciu pentru ca să evite să fie traşi pe sfoară sau măcar păcăliţi. 

SCORPION  Încerci marea cu degetul, tot provoci în dreapta şi în stânga. Simţi că ţi se ascunde ceva, dar poate fi doar o capcană, o păcăleală ca să pierzi timpul pe piste greşite. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Scorpionului să rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi, să negocieze în amănunt sau să rezolve probleme cu autorităţile. Ziua de astăzi este o perioadă propice pentru implicare financiară, investiţii, speculaţii, împrumuturi, vânzări, cumpărări.

Facebook Comments

Eveniment

Statul dă ajutoare sociale! Câți bani veți primi în 2019 și ce condiții trebuie să îndepliniți | Stirile BUNE

Published

on

By

Potrivit Legii nr. 416/2001, familiile şi persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Nivelul lunar al acestui venit se raportează la indicatorul social de referinţă (ISR – al cărui cuantum este şi în 2019 tot de 500 de lei), şi are următoarele valori:

  • 0,283 ISR (141,5 lei) pentru persoana singură;
  • 0,510 ISR (255 de lei) pentru familiile formate din două persoane;
  • 0,714 ISR (357 de lei) pentru familiile formate din trei persoane;
  • 0,884 ISR (442 de lei) pentru familiile formate din patru persoane;
  • 1,054 ISR (527 de lei) pentru familiile formate din cinci persoane;
  • câte 0,073 ISR (36,5 lei) pentru fiecare altă persoană peste numărul de cinci persoane, care face parte din familie.

Potrivit modificărilor aduse legii, beneficiarii acestui tip de ajutor social sau mai multe persoane apte de muncă din familia beneficiară au obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, diverse acţiuni sau lucrări locale. Dacă se refuză de se presta muncă de către beneficiarii ajutorului social, aceştia pot pierde sprijinul financiar.

Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între aceste niveluri şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Venitul net lunar se calculează ca o sumă a tuturor veniturilor pe care persoana/familia respectivă le-a obţinut în luna anterioară depunerii cererii.

Susţinerea familiei este un alt sprijin financiar care se încadrează în categoria de ajutoare sociale şi care se acodă familiilor cu venituri reduse care au copii mai mici de 18 ani. Cuantumul lunar al alocaţiei este stabilit în funcţie de ISR (care este de 500 de lei), în funcţie de cât de mare este venitul net mediu lunar pe membru de familie. În familiile cu mai mulţi copii, dacă unul dintre aceştia are mai mult de 20 de absenţe nemotivate la şcoală, atunci el nu este luat în calcul pentru acordarea ajutorului social, dar absenţele sale nici nu pot cauza pierderea întregii alocaţii pentru familia respectivă. Părinţii pot cere alocaţia şi pentru acel copil care repetă anul şcolar sau care a lipsit nemotivat de mai bine de 20 de ori, dar numai după începerea anului şcolar/semestrului următor.


 

Cei cu venituri mici pot beneficia şi de un ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Potrivit OUG nr. 70/2011, acesta reprezintă un ajutor lunar pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), iar acesta poate fi solicitat atât de persoanele care locuiesc singure cât şi de familiile cu mai multe persoane. De la 1 ianuarie, dreptul de a primi ajutorul de încălzire revine şi persoanelor singure/familiilor cu venituri între 615 şi 750 de lei, conform OUG nr. 114/2018. Cuantumul ajutorului diferă în funcţie de cum se raportează venitul minim la ISR, dar şi după tipul de sistem de încălzire. Pentru a putea beneficia de acoperirea parţială sau integrală a cheltuielilor cu încălzirea, veniturile trebuie să se situeze în aceste limite:

  • în cazul energiei termice: ajutorul poate fi obţinut de familiile cu un venit net mediu lunar/membru de până la 1,572 ISR (786 de lei) şi de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 2,164 ISR (1.082 de lei);
  • în cazul gazelor naturale, energiei electrice şi lemnelor, cărbunilor şi combustibililor petrolieri: limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană singură/familie trebuie să fie, în principiu, de cel mult 1,500 ISR (750 lei); limita superioară a venitului a crescut chiar la începutul acestui an, prin OUG nr. 114/2018, de la 615 lei, cât era înainte.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Vești bune pentru mii de români care vor să iasă la pensie și nu îndeplinesc condițiile. Ce se va întâmpla din acest an | Stirile BUNE

Published

on

By

Începând cu anul 2016, anumiţi români care nu au ajuns la vârsta pensionării şi care au perioade în care nu au deţinut calitatea de asigurat în sistemul public, au avut posibilitatea de a achita retroactiv contribuţia la pensii pentru maxim cinci ani.

Plăţile retroactive au fost posibile până în ultima zi a anului trecut. Însă proiectul noii legi a pensiilor vine cu veşti bune pentru cei care încă şi-ar dori să beneficieze de oportunitatea plăţii retroactive. Potrivit proiectului de lege, cumpărarea vechimii pentru pensie va deveni o opţiune permanentă, în limita acoperirii a maxim 5 ani.

Mai mult decât atât, viitoarea lege a pensiilor va face accesibilă varianta plăţii retroactive pentru un număr mult mai mare de români. Mai exact, orice persoană cu un stagiu de cotizare de cel puţin 15 ani va putea să facă un contract de asigurare facultativă cu casa de pensii şi să-şi plătească, în rate, raportat la salariul mediu, contribuţii pentru perioade din urmă, în limita a maxim 5 ani.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Rusia se pregătește de război! Vladimir Putin a dat lovitura | Stirile BUNE

Published

on

By

Conform raportului emis de Centrul pentru Analiza Strategiilor şi Tehnologiilor (CAST) din Rusia, forţele aeriene ruse au primit 14 aeronave Su-30SM şi 10 avioane de vânătoare Su-35S, 12 avioane Su-34 de vânătoare / bombardiere şi 14 aeronave avansate de tip Yak-130 pentru antrenamente / aeronave uşoare de atac, în cursul anului 2018.

 În 2018, livrările de aeronave de luptă noi către forţele armate ale Rusiei au scăzut faţă de anii precedenţi şi, în termeni cantitativi, acestea au ajuns la nivelul anului 2013. În acelaşi timp, forţele armate ale Rusiei s-au confruntat cu o lipsă acută de personal de zbor pentru operarea aeronavelor disponibile.

 În materie de exporturi, CAST a raportat că, în anul 2018, industria aerospaţială din Rusia a livrat 26 de avioane militare, inclusiv 12 aeronave de tip MiG-29M / MiG-29M2 către Egipt, patru avioane de tip Su-30SM către Kazahstan, zece avioane de vânătoare de tip Su-35 către China, precum şi patru avioane moderne pentru antrenamente, de tip Yak-130, către Laos, scrie Evz.ro.

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai noi articole

Eveniment4 hours ago

Statul dă ajutoare sociale! Câți bani veți primi în 2019 și ce condiții trebuie să îndepliniți | Stirile BUNE

Potrivit Legii nr. 416/2001, familiile şi persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă...

Eveniment13 hours ago

Vești bune pentru mii de români care vor să iasă la pensie și nu îndeplinesc condițiile. Ce se va întâmpla din acest an | Stirile BUNE

Începând cu anul 2016, anumiţi români care nu au ajuns la vârsta pensionării şi care au perioade în care nu...

Eveniment22 hours ago

Rusia se pregătește de război! Vladimir Putin a dat lovitura | Stirile BUNE

Conform raportului emis de Centrul pentru Analiza Strategiilor şi Tehnologiilor (CAST) din Rusia, forţele aeriene ruse au primit 14 aeronave...

Eveniment1 day ago

Dezastru pentru bănci și retaileri! Amenzile ar putea crește până la 4% din cifra de afaceri | Stirile BUNE

Noul proiect propune ca pedepsele să fie înăsprite în cazul în care o bancă sau un retailer încearcă să inducă...

Eveniment2 days ago

Lovitură dură pentru cei care vând mașini second-hand. Au anunțat acum | Stirile BUNE

Românii încep să prefere din ce în ce mai mult maşinile noi, în dauna celor vechi, iar acest lucru înseamnă...

Eveniment2 days ago

EXCLUSIV! Chirurgul român care a uimit lumea medicală mondială. El este “mâna lui Dumnezeu”. Detalii pe care puțini le știu | Stirile BUNE

A absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti în 1977, iar în perioada 1977-1980 a fost intern prin concurs. A fost...

Eveniment2 days ago

A dat lovitura! Tranzacţie de sute de milioane pe piaţa de produse cosmetice. Un brand de lux preia o firmă renumită | Stirile BUNE

Firma de cosmetice de lux L’Occitane International a ajuns la un acord pentru a prelua brandul de cosmetică şi îngrijire...

Eveniment3 days ago

Gabriela Firea are probleme mari de sănătate! Ce a pățit primarul Capitalei | Stirile BUNE

Potrivit unor surse, Gabriela Firea a suferit o afecţiune gastro-intestinala acută, care a necesitat o operaţie laparoscopică şi tratament. În...

Eveniment3 days ago

Lovitură de teatru! Celebrii foști concurenți Exatlon care au semnat cu Pro Tv! Emisiunea cu care vor să dea lovitura | Stirile BUNE

Ferma este un reality show care va avea multe puncte comune cu Exatlon, chiar dacă la bază pare o readaptare...

Eveniment4 days ago

Revoluție în retail! Cumpărăturile online se schimbă radical | Stirile BUNE

Se produce o adevăarată revoluție pe piața de retail. Inginerii companiei Amazon au fost fotografiaţi în timp ce testau în...

Eveniment4 days ago

Angajații care vor rămâne fără sporuri! Se anunță o nouă grevă! Mii de romani vor fi afectați | Stirile BUNE

Decizia Guvernului de a lăsa medicii fără sporuri, ar putea conduce la o nouă grevă. Mai mult decât atât situaţia...

Eveniment4 days ago

HOROSCOP 12, 13 IANUARIE! Zi proastă pentru această zodie! Este bine să nu cheltuieşti nimic | Stirile BUNE

BERBEC  Dinamica, energia ta nativă, o poţi folosi în acest weekend pentru organizarea vieţii de familie, de cuplu, acest domeniu...

Eveniment5 days ago

Umilință totală pentru Realitatea TV! Antena 3 i-a dat marea lovitură | Stirile BUNE

Ieri, Antena 3 a fost cel mai urmărit post de ştiri. În intervalul 19.00 – 21,30 când Antena 3 a...

Eveniment5 days ago

EXCLUSIV! Gafa monumentală a Ecaterinei Andronescu! Replica șocantă cu care a uluit 600 de oameni | Stirile BUNE

Revenită la cârma Educaţiei, aceasta a reuşit să şocheze audienţa cu un discurs halucinant despre românii care au părăsit ţara....

Eveniment5 days ago

Vine urgia peste țara noastră! Meteorologii anunță temperaturi critice! Unde va fi cel mai frig | Stirile BUNE

Vineri, vremea va fi în continuare în general închisã, dar mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, geroasã...

Eveniment6 days ago

EXCLUSIV Una dintre concurentele Exatlon 3 are o carieră și în industria de videochat| FOTO | Stirile BUNE

Al treilea sezon al show-ului Exatlon va începe sămbăta acesta la ora 20.00. Cei 20 de concurenţi au fost selectaţi...

Trending